Isoleer uw kruipruimte met isolatie bij voorbeeld schuimbeton, en u heeft nooit meer last van vocht-, tocht- en kou problemen. Vocht en tocht in huis zijn heel erg vervelend zijn. Zoals Koude voeten, stank, schimmel, houtrot en waterschade zijn enkele van de vervelende gevolgen van teveel vocht onder de vloer.
Door de kruipruimte met isolatie op te vullen zorgt u ervoor dat al het vocht onder uw woning weg blijft. Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energie met een goed geïsoleerde kruipruimte. Dit komt mede doordat uw woning langer warm blijft, en u dus minder snel de verwarming weer aan hoeft te zetten.
Een Schuimbetonvloer is een licht en duurzaam isolatievloer dat erg lang meegaat. Het bestaat uit een mengsel van lucht,cement, zand, water en schuimmiddel. We brengen schuimbetonvloer in vloeibare vorm met behulp van pomp en slangen op zijn plek, waardoor we het gemakkelijk over een ruimte kunnen verdelen. Schuimbeton bereikt ook moeilijk bereikbare kieren en gaten.
Een broodjesvloer wordt vaak neergelegd als de houten vloer op de begane grond niet meer voldoet. De vloer bestaat uit prefab-balken van gewapend beton gecombineerd met elementen van piepschuim. Voor een goede afwerking wordt er een betonnen afdeklaag gestort. Zeker als er zich onder de woning een kruipruimte bevindt die voor vochtproblemen zorgt wordt vaak een broodjesvloer gebruikt. De balken in een broodjesvloer zijn echter erg duur. Als u er bovendien voor kiest om een woonbetonvloer neer te leggen, is er een grote kans dat door de broodjesbalk die betonvloer gaat scheuren. Gelukkig er is een goedkoop, maar toch goed, alternatief voor de broodjesvloer is schuimbeton, hiermee is er geen vocht en toch meer.
Door de kruipruimte vol te spuiten met schuimbeton heeft u geen last vocht, tocht, stank en schimmel meer. De vochtwerende kwaliteit van schuimbetonvloer zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft. Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energie met een goed geïsoleerde kruipruimte. Dit komt doordat uw woning beter warm blijft, en u dus minder snel de verwarming weer aan hoeft te zetten.
De vloer op schuimbeton nadat deze is volgegooid.
De juiste en meeste vloer op schuimbeton is de anhydrietvloer wordt ook wel 'hoog rendementvloer' genoemd. Het is een gipsgebonden dekvloer die in één keer op het vloeroppervlak wordt aangebracht. De vloer wordt in tegenstelling tot een zandcement dekvloer niet gesmeerd, maar gevloeid. Door optimaal materiaalgebruik zeer goed voor vloerverwarming en gunstige sterkte eigenschappen wordt er met een dekvloer van anhydriet een dunne dekvloer gemaakt (3-6 cm i.p.v. 5-8 cm zoals bij een zand/cementvloer), met minder materiaal, minder transport en minder arbeid tot gevolg. Bovendien omsluit een dekvloer van anhydriet de vloerverwarmingsleidingen geheel, met als voordeel energiebesparing en een verhoging van wooncomfort. Daarnaast is de kleur van de vloer meestal niet grijs maar heeft eerder een kleur van yogerd.
Een dekvloer van anhydriet is géén afgewerkte topvloer, maar een ondervloer die zeer goed geschikt is voor afwerking met traditionele vormen van vloerbedekking zoals laminaat, vinyl, PVC, parket of vloertegels. Indien u een eindvloer op de anhydriet dekvloer verlijmd, maak dan uitsluitend gebruik van gipsgebonden producten en geen cement product.
Bij het verbouwen van een oud huis is een fundering van een paal voor een overkapping of veranda, is het aan te raden bij de paal schuimbeton toe te voegen. Schuimbeton heeft een snelle verharding waardoor er makkelijk mee te werken is, schuimbeton is waterdicht. De verwerking van cement is eenvoudig, in een gegraven gat schuimbeton toevoegen. Waarna het gat gewoon vol laten lopen met schuimbeton. Eenmaal als het schuimbeton is uitgedroogd dan is het cement volledig uitgehard. Dit duurt ca 24 uur, maar verharding zal al plaatsvinden na 20 minuten. Als u het schuimbeton hard is kan de paal of balk niet meer bewegen. De prijs van schuimbeton is niet hoog, dus een snelle goedkope manier van poeren of kleine funderingen te dicht maken.