EGMOND AAN ZEE - Al 10.000 wandelaars hebben zich ingeschreven voor de jubileumeditie van de avontuurlijke Fjoertoer Egmond. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november wordt Egmond aan Zee en omgeving voor de 10e keer omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs. Na een sfeervolle start vanuit Hotel Zuiderduin, wijzen duizenden lichtbakens deelnemers de weg in de duisternis. Vorig jaar kwamen er 16.000 wandelaars naar Egmond. Le Champion verwacht wederom dit aantal te behalen.

Op dit moment zijn vooral de routes over 12 km met bijna 3.300 wandelaars en de Family Fjoertoer 6 km met 2.500 deelnemers het populairst. Wat opvalt is dat er ruim 200 wandelaars meer staan ingeschreven voor de 20 km dan vorig jaar. De 16 km heeft nu zo'n 2.200 inschrijvingen. De stad Alkmaar brengt procentueel de meeste wandelaars naar Egmond aan Zee, ruim 10 procent. Er staan op het moment van schrijven 11 verschillende nationaliteiten aan de start.

Fjoertoer Fiësta

De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. De vorige editie was dat Fairytale Fjoertoer. Het thema van deze jubileumeditie is Fjoertoer Fiësta. Het laatste weekend van november wordt de zon naar de Egmonden en Heiloo gebracht, om te genieten van een avond vol salsa, tropical twists én gezelligheid. Op de betoverende routes wordt samen het verjaardagsfeestje van de Fjoertoer gevierd.

Wandelen voor het goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Traditiegetrouw is het goede doel ook dit jaar KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Er kan bij inschrijving een vrijwillige donatie worden.

Inschrijven

Inschrijven voor de 10e editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via www.fjoertoeregmond.nl. De inschrijving is geopend t/m 18 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt.