DE NOORD - Hugo Boys heeft na een matige competitiestart de weg omhoog gevonden. In de derby tegen Con Zelo boekte de ploeg van trainer Ron Weinbrecher de tweede zege op rij waardoor het inmiddels vijfde staat in de vierde klasse A.

Op het sportcomplex in De Noord tankte de thuisploeg opnieuw vertrouwen nadat een week eerder Oudesluis al was verslagen (0-2). Tegenstander Con Zelo deed vorig seizoen tot de laatste wedstrijd mee om de prijzen, maar de ploeg van trainer Larbi Loukou heeft deze zomer een jasje uitgedaan zo bleek al in de verloren wedstrijden tegen Winkel (0-2) en Alkmaarsche Boys (3-0). De ploeg uit Waarland wist tot nu toe alleen te winnen tegen Oudesluis en speelde gelijk tegen De Koog.

Ook tegen Hugo Boys mochten de gasten geen aanspraak maken op een resultaat. De hardwerkende thuisploeg die als een hecht team opereerde had bij rust al en 2-1 voorsprong middels treffers van Don van Sermondt en Bart Snoek. Stef Smit scoorde nog wel tegen, maar na rust maakte Hugo Boys definitief het verschil toen Snoek zijn tweede van de middag wist te maken en ook Bo Groen nog een duit in het zakje deed: 4-1.

Zowel Hugo Boys als Con Zelo zijn komend weekend vrij. Op zondag 3 november gaat Hugo Boys dan op bezoek bij koploper Alkmaarsche Boys terwijl Con Zelo het dan in eigen huis mag opnemen tegen Hollandia T.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie