DIRKSHORN - Schagen United is tegen het eerste puntenverlies in deze competitie opgelopen. Op bezoek bij promovendus Dirkshorn bleef de ploeg van Martijn Gootjes op 1-1 steken.

Dat was een bittere tegenvaller voor de Schager ploeg aangezien zij voortdurend de betere waren in de derby, maar niet al te vaak tot grote kansen kwamen. Daarnaast bleek Dirkshorn, met enkele voormalig Schagen United-spelers in de gelederen, vooral een taaie tegenstander die vlak voor rust onverwachts ook nog eens op voorsprong kwamen. Na een vrije trap wist Willem Korver keeper Wind te passeren.

Na de rust schakelde Schagen United nog een tandje bij en de gelijkmaker die niet kon uitblijven viel na een klein uur spelen toen Danny Reijne het eindpunt was van een vlotte aanval. Een winnaar kwam er echter niet omdat Dirkshorn het punt koesterde en Schagen te gehaast en zonder overleg op zoek ging naar de winst.

Dirkshorn staat zo na vijf wedstrijden op zes punten en is komend weekend vrij. Schagen United speelde een wedstrijd minder en staat nu vijf punten achter koploper ZAP. Komende zondag kan men tot op twee punten komen in de inhaalwedstriojd tegen St. George.