GORINCHEM - Dat Scagha '66 na een flinke leegloop een moeilijk seizoen tegemoet zou gaan was reeds duidelijk. Dat men bij de eerste competitiewedstrijd, uit bij promovendus ZVG Cagemax, gelijk met dubbele cijfers zou verliezen komt echter keihard aan bij de Schager zaalvoetbalformatie: 16-1.

De nieuwe trainer Said Ajouaau werd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al geconfronteerd met een krappe selectie en moest ook in Gorinchem roeien met de riemen die men had. Dit leverde dan ook een moeizaam duel op en Scagha stond na tien minuten al op een 3-0 achterstand. Toen Erwin Smajic in de zestiende minuut de 3-1 liet aantekenen gloorde er even wat hoop bij de Schagense ploeg, maar die werd heel snel de grond in geboord met nog vier treffers van de thuisploeg in de slotfase van de eerste helft, waardoor men met 7-1 ging rusten.

Het geloof was volledig weg bij de gasten en de doelpuntenmachine van ZVG Cagemax draaide onverdroten voort met Mohammed Hazzat (4 goals), Amin Amghar (3) en Oualid Tarifit (3) als topschutters. Pas bij 16-1 ging de zomer af en dat geluid was Scagha '66, dat volgende week op bezoek gaat bij FC Marlène, vooral een opluchting.