DIRKSHORN/WOGNUM - Bij de start van de competitie in de derde klasse A is het gedegradeerde Schagen goed begonnen. Een stuk minder verging het bij het gepromoveerde Dirkshorn.

Dirkshorn maakte hardhandig kennis met de derde klasse in de thuiswedstrijd tegen VVS '46. De ploeg van trainer Michel van der Wardt keek al bij rust tegen een 0-3 achterstand aan. Pas na de 0-4 kon Kamiel Hoogland de eer redden, maar vervolgens scoorden de Spanbroekers nog tweemaal: 1-6.

Schagen United behaalde de volle buit op bezoek bij Spartanen alwaar routinier Robbert-Jan Klein na twintig minuten de score opende, die vervolgens kort voor rust werd verdubbeld door Danny Reijne. In de tweede helft gooide Milan Bekker het duel in het slot met de 0-3.

Komende zondag speelt Schagen United thuis tegen St. George. Dirkshorn gaat dan op bezoek bij De Valken.