WARMENHUIZEN - VIOS heeft zijn eerste overwinning van dit seizoen kunnen bijschrijven. De ploeg van trainer Jeroen Kroes was op eigen veld met 3-1 te sterk voor Sporting Martinus.

Op De Doorbraak domineerde de thuisploeg van het begin tot het eind. Het enige wat Kroes zijn ploeg na afloop kon verwijten was het gebrek aan doeltreffendheid want zijn ploeg kreeg pakweg twee handenvol kansen. Twee daarvan werden al in de eerste helft tot doelpunt gepromoveerd. Kai Botman scoorde na een kwartier uit een een gave assist van Finn Beemsterboer en Joey Ooijevaar wist na voorbereidend werk van Boris van den Berg de 2-0 te maken.

Kort na rust zorgde Sem Dekker voor de 3-0, opnieuw op aangeven van Beemsterboer, en was het duel feitelijk beslist. Vanuit het niets scoorde Sporting martinus echter kort hierna tegen via Van Bruggen en dat gaf de Amstelveners nog hoop. Zo moest keeper Filee nog een aantal malen redden, maar vergat VIOS ook de score verder op te voeern bij kansen voor Botman, Dekker en Swart. Uiteindelijk bleef het echter bij 3-1 en daar viel niets op af te dingen.

VIOS dat nu vier punten heeft uit drie wedstrijden gaat komende zondag op bezoek bij SV Hillegom.