HILLEGOM - VIOS-W staat na vier gespeelde wedstrijden op een gedeelde tweede plaats in de eerste klasse. De ploeg van trainer Jeroen Kroes boekte zondag een zwaarbevochten overwinning op bezoek bij SV Hillegom: 0-1.

Het was Kai Botman die op Sportpark De Zanderij na een kleine twintig minuten op aangeven van Finn Beemsterboer de enige treffer van de wedstrijd maakte. Dat het daarbij bleef was ook de verdienste van doelman Coen Filee die na een handsbal van Sam Bruin een Hillegomse strafschop wist te keren.

Na de rust bleef de Warmenhuizer formatie met hangen en wurgen overeind omdat de thuisploeg veelvuldig de lange bal hanteerde. De sterke VIOS-defensie gaf echter geen krimp en sleepte de drie punten uit het vuur.

Komende zondag speelt VIOS een thuiswedstrijd tegen AGB.