VENLO - Het is de handbalsters van JuRo Unirek/VZV niet gelukt om voor de tweede keer binnen een week te stunten tegen grootmacht Venlo. na de 31-26 overwinning van afgelopen weekend ging de ploeg uit 't Veld donderdagavond met 30-28 onderuit in Noord-Limburg.

De ploeg van trainer Edwin Janssen kwam ook in Venlo in eerste instantie uitstekend voor de dag en nam een brutale 0-4 voorsprong. Venlo leek hierna wakker geschud, kwam op gelijke hoogte, zelfs even op voorsprong, al ging VZV met een 14-15 voorsprong de rust in. De Noord-Hollanders waren toen echter wel al Pien van der Geest kwijt die een rode kaart ontving.

Dat gemis was in de tweede helft voelbaar, want bij 22-22 kwam Venlo op gelijke hoogte om vervolgens door te drukken naar een 30-28 zege. VZV speelt de volgende wedstrijd in de kampioenspoule op 4 mei als Kwiek op bezoek komt. Buiten het feit dat men de laatste twee wedstrijden moet winnen is men nu ook afhankelijk van de reslutaten van Venlo tegen Kwiek en SEW om de finale om het kampioenschap nog te behalen.

Venlo - VZV 30-28 (14-15)

Doelpunten VZV: Hölscher (7), Staal (5), Buter (3), Kolken (3), Kruijer (3), Schop (3), Van der Geest (2), Van den Hoek (1), Koorn (1)